Atelier 99: tu donezi, noi le punem la lucru bun

Despre cum a apărut ideea Atelier 99 și de ce vrem să îl dezvoltăm poți vedea aici.
Despre contextul în care se întâmplă evenimentul de duminică scriu mai jos.

Atelierul nostru va fi despre sharing economy și design durabil. Va fi despre puterea comunităților mici de a-și face singuri schimbările pe care și le doresc, despre o abordare diferită a economiei, despre colaborare și inovare, despre libertatea de a crea. Îți sună prea cheesy și romantic? Bun, iată niște lucruri concrete despre care e situația acum și cum se va schimba ea după donația ta pentru Atelier 99:

Cum e acum? Cu donația ta
  • nu există un spațiu deschis pentru toți cei care doresc să construiască ceva cu mâinile lor.
  •  va fi dotat un spațiu de 100-150 m2 cu instrumente și echipamente accesibile.
  • studenții de la inginerie sau arte nu au ocazia să lucreze la proiecte comune cu studenții de la economie sau medicină.
  •  va fi creat un spațiu de lucru comun pentru artiști, ingineri, studenți de la diverse specialități. Mediu în care se dezvoltă inovații.
  • dacă vrei să-ți implementezi în realitate o idee pe care o ai trebuie să cheltui mai mult de 8000 de lei pentru instrumente și materiale.
  •  vom repara și vom da a doua viață instrumentelor vechi sau defecte donate atelierului, iar costurile de întreținere vor fi susținute de întreaga comunitate Atelier 99.
  • un start-up în hardware nu are șanse de dezvoltare rapidă în Republica Moldova din cauza costurilor inițiale mari și dificultăților în prototipizare.
  •  spațiul comun de lucru cu instrumente și echipamente comune scade costurile inițiale de producere a unui prototip de 20 de ori.
  • studenții de la specialitățile tehnice nu obțin abilități practice înainte de angajare.
  •  studenții vor putea implementa proiectele de an sau tezele de licență în atelier, lucrând în echipe mixte alături de colegi de la alte facultăți.

Tragi o fugă până la balcon sau în garaj și vezi ce lucruri nu le mai folosești și ai putea să le donezi pentru Atelier 99. Noi pregătim pentru fiecare donator câte o mică surpriză după lansarea Atelier 99. Și pentru că nu vrem să scăpăm pe nimeni, te rog să completezi acest formular http://bit.ly/atelier99.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s